Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació Estic d'acord

Dia internacional de les muntanyes

L'Assemblea General de les Nacions Unides en la Resolució 57/245, decideix el 20 de desembre de 2002, declarar l'11 de desembre Dia Internacional de les Muntanyes per crear consciència de la importància que tenen les muntanyes per a la vida i per assenyalar les oportunitats i les limitacions del desenvolupament sostenible de les zones muntanyoses.

A partir de l'11 de desembre de 2003, i encoratja a la comunitat internacional al fet que organitzi actes a tots els nivells aquest dia per ressaltar la importància del desenvolupament sostenible de les muntanyes.

Les muntanyes cobreixen el 22 per cent de la superfície terrestre del món i són la llar de 915 milions de persones aproximadament, representant el 13 per cent de la població mundial.

Les muntanyes es caracteritzen per la seva enorme diversitat a nivell mundial - passant dels boscos tropicals plujosos a les neus i gel permanents; dels climes amb més de 12 metres de precipitació anual als deserts d'altitud; del nivell del mar fins als 9.000 metres d'altitud. No obstant això, les muntanyes també constitueixen ambients d'alt risc; allaus, esllavissades de terra, erupcions volcàniques, terratrèmols i inundacions dels llacs glacials amenacen la vida a les regions muntanyoses i zones limítrofes. Les muntanyes tenen un paper important a l'influenciar els climes en les diferents regions i en el món, així com les condicions meteorològiques.

El Centre Excursionista 2x2 Santpedor, participants d'aquesta celebració, assumim i compartim un mateix missatge, basat en el respecte, la protecció de les muntanyes i en la participació activa. Així ho volem expressar, en forma de sensibilització i conscienciació a favor de totes les muntanyes i terres altes del món.

Santpedor, dissabte 11 de desembre de 2021

Novetats a la Berga Santpedor 2021

Ja fa unes setmanes que les inscripcions tant a través de la pàgina web com dels establiments col·laboradors, estan funcionant a molt bon ritme i estem molt contents i il·lusionats per veure'ns a Berga en aquesta primera Berga Santpedor després de l'aturada obligada a causa del COVID.

Aquestes setmanes estem treballant de valent per fer que la Berga Santpedor 2021 sigui un èxit rotund. Amb aquesta finalitat avui us portem un parell de novetats al respecte.
 
Per una banda hem actualitzat els tracks per als GPS dels dos recorreguts. Hi ha alguns lleugers canvis respecte a les últimes edicions per alguns obres o per millorar el recorregut d'acord amb els diferents propietaris forestals, que amablement ens cedeixen el pas per les seves finques. Podeu trobar els recorreguts en aquesta pàgina: https://bergasantpedor.cat/recorregut.php
 
Per altre banda, després de consultar-ho amb les autoritats competents, confirmem que els participants a la Berga Santpedor podran fer ús de les dutxes de la zona esportiva de Santpedor al finalitzar la marxa.
 
Els propers dies, seguirem tenint novetats, i esperem poder-nos retrobar amb tots els amants de la bicicleta i de les sabatilles de correr o caminar a Berga el proper diumenge 14 de novembre!
 
Salut i muntanya!
Santpedor, dimecres 3 de novembre de 2021

Berga Santpedor 2021: En marxa!

Les inscripcions, tant a través de la pàgina web com als establiments. ja están disponibles, us esperem família.

Després d’un any de parèntesis obligat reprenem un clàssic de l’esport català.

Setmanes enrere teníem moltes consultes de participants demanant si aquest any seria possible. Doncs si, fa dies que estem modelant la nova edició amb les precaucions Covid.

Foto de la samarreta d'enguany.


Serà tot a punt perquè podeu gaudir d’aquesta nova aventura, una marxa no competitiva per sentir l’entorn durant tot el llarg recorregut. Natura, patrimoni, fauna... uns espais naturals que la historia ens ha anat preparant.

Us esperem a Berga el 14 de novembre, amb el maillot posat o les bambes de correr!

Salut i muntanya!

Santpedor, dimarts 12 d'octubre de 2021

Berga Santpedor 2020: Cancel·lada

La 35ª edició de la Berga-Santpedor no es celebrarà aquest 2020.

La Marxa esportiva per excel•lència de la Catalunya central, ha quedat posposada fins l’any vinent descartant la celebració degut a la pandèmia.
La mesura s’ha consensuat per l’organització seguint les recomanacions de les autoritats en matèria de salut i seguretat, per la celebració de grans esdeveniments esportius davant aquesta alerta.

Tot i la voluntat de seguir endavant tenint en compte totes les recomanacions pel covid-19, el Centre Excursionista 2x2 Santpedor ha considerat que no pot garantir les condicions extraordinàries de salut publica dels seus participants decidint anular la Marxa per aquest any.

Així doncs, us esperem a la Berga Santpedor 2021 que tindrà lloc el 14 de novembre de 2021.

Salut i muntanya!

Santpedor, dimarts 29 de setembre de 2020

Berga Santpedor 2020

Sou molts els que heu contactat amb nosaltres sobre si aquest any, degut a l'afectació de la COVID-19, hi haurà Berga Santpedor.

Des del Centre Excursionista 2x2 Santpedor treballem per poder-la dur a terme, i estem ultimant els protocols perquè es pugui anar de Berga a Santpedor amb normalitat i seguretat.

Aquestes setmanes, estem acabant de fer també valoració de participació i també d'una part imprescindible, els voluntaris i voluntaries que ens donen aquest gran cop de mà de forma desinteressada. Sembla que hi ha ganes de la Berga Santpedor 2020, però també hem de saber amb quines mans podem comptar!

En pocs dies acabarem de prendre la decisió final i us ho comunicarem. Estigeu atents.

Salu i muntanya!

Santpedor, dimecres 23 de setembre de 2020

Maria Costa, de Santpedor, Medallista als JJOO!

En un acte íntim i molt emotiu, Santpedor ha retut homenatge a la jove esportista santpedorenca, Maria Costa, acabada d’arribar dels JJOO de la Joventut celebrats a Lausanne, on la Maria ha aconseguit dues medalles en sprint d’esquí de muntanya: una d’or en categoria individual i una de bronze en relleus.


L’alcalde Xavi Codina Casas i els regidors Antoni Puiggros (President del 2x2 Santpedor) i Agustí Comas Guitó han lliurat l’esportista el primer escut del poble. La Maria és la persona més jove en rebre fins ara aquest reconeixement. També ha signat al llibre d’honor i el Centre Excursionista 2x2 Santpedor li ha lliurat dos buff de l’entitat perquè porti Santpedor al cims més alts. La Maria que ha estat acompanyada dels seus pares, el seu germà, altres familiars, amics i companys d’equip participarà demà en un nou acte de reconeixement a Berga.
Des d’aquest espai felicitem la Maria i li desitgem molts èxits!!!

Santpedor, dissabte 18 de gener de 2020

Vídeo promocional de la Berga Santpedor 2019

Acaba de sortir del forn el video promocional de la Berga Santpedor 2019 que vam rodar amb els nostres amics de GreatRoadBCN

Berga-Santpedor 2019 from GREAT ROAD on Vimeo.

Us agrada? Doncs veniu a gaudir de la Berga Santpedor! Inscripcions aquí!

Santpedor, dissabte 21 de setembre de 2019

BERGA - SANTPEDOR 2019: Inscripcions obertes

Des de fa unes setmanes que la màquinaria del 2x2 i tots els seus col·laboradors està en marxa per tal que la Berga Santpedor sigui un èxit!

La BS2019 tindrà lloc el proper diumenge 27 d'octubre!

Mentre hi estem treballant, que us sembla si feu la vostra inscripció? http://www.bergasantpedor.cat/inscripcions.php?sub=formulari

Inscripcions BS2019 Obertes

Santpedor, divendres 13 de setembre de 2019

Servei de transport de bicicletes anulat

A una setmana de la Berga Santpedor i vist el poc nombre d'interessats en el servei que oferia l'empresa ENJOY PYRYNES per a transportar les biciclestes de Santpedor a Berga, hem decidit anular aquest servei.

Per qualsevol cosa, no dubteu en contactar amb nosaltres.

Santpedor, dilluns 5 de novembre de 2018

Transport de bicicletes Santpedor a Berga

Amb la finalitat de facilitar la logísitica als participants, enguany, des del Club Esportiu 2x2 Santpedor hem establert un conveni de col·laboració amb una empresa especialista i dedicada de transport de bicicletes. En aquest cas, el transport sortirà de Santpedor el dia de la Berga Santpedor i pujarà les bicicletes fins a Berga.

Transport de bicicletes

El servei de transport de bicicletes és extern a la organització de la Berga Santpedor i al Club Esportiu 2x2 Santpedor i serà realitzat per l'empresa:

ENJOY PYRINEES S.L
Plaça de la Vila nº 10
17170 Amer (Girona)
972 430 413 | 646 027 372
CIF: B55140438

Al ser un servei ofert per una empresa externa i que la inscripció i el pagament el realitza el/la participant directament amb l'empresa ENJOY PYRINEES S.L., eximeix el Club Esportiu 2x2 Santpedor de qualsevol responsabilitat derivada d'aquest servei.

El preu per a aquest servei és de 15€ per bicicleta i s'ha d'abonar a ENJOY PYRINEES S.L. Aquest import inclou el servei de transport i una assegurança. El preu no inclou el servei de transport del participant, que si ho desitja, pot contractar el servei d'autobús al realitzar la seva inscripció a la Berga Santpedor.

IMPORTANT: Només es realitzarà el servei de transport de bicicletes si hi ha un mínim de 35 inscripcions. La data límit d'inscripció serà el divendres dia 2 de novembre.

En relació al procediment de la reserva necessitaríem que la gent interessada ens enviés un correu a info@bicicarril.com amb les seves dades personals:

  • Nom i cognoms
  • DNI
  • Adreça
  • Telèfon de contacte
  • Tipus de bicicleta que portaran

En el cas que 2 o 3 persones (família, grup d’amics...) vulguin fer la reserva del servei de transport de bicicletes però el pagament només el faci un d’ells, necessitaríem que ens passessin les dades de cada un d’ells i que ens especifiquessin qui dels 2 o 3 faria el pagament i el seu corresponent correu electrònic (en el cas que no sigui el mateix des del que ens han enviat la petició del servei de transport de bicicletes).

Per últim, pel que respecte al pagament, una vegada tinguem més de 35 inscrits, els contactarem via correu electrònic amb el nostre número de compte per tal que ens facin una transferència.

La càrrega de les bicicletes als vehicles de transport s'efectuarà des de les 5.30 fins les 7.00 a la Plaça del Sindicat de Santpedor i l'arribada a Berga serà aproximadament a les 7.45 hores al pavelló d'esports.

Santpedor, dimarts 30 d'octubre de 2018

La Berga Santpedor serà més sostenible!

Un dels reptes per als clubs esportius és adaptar-se a l’entorn tan ràpidament canviant que tenim a l’hora que apostem per mantenir les nostres activitats.

Aquest any hem decidit eliminar els gots de plàstic d’un sol ús dels avituallaments i substituir-los per un de reutilitzable i plegable que entregarem a cada participant. Hem fet un esforç econòmic, que forma part d’un treball de conscienciació que pensem que ens pertoca.

Gots Berga Santpedor

Estimem allò que fem i també estimem el nostre territori. Pensar a no incrementar les deixalles i que a partir de l’11 de novembre la gent que fa la BS vagi a les curses amb el seu got és un objectiu possible que esperem que compartiu. Piquem l’ullet a les iniciatives que volen aconseguir un món millor.

Santpedor, dissabte 27 d'octubre de 2018

Ja prou! Manifest del 2x2

Ja prou!

El Centre Excursionista 2x2 Santpedor manifesta i fa pública la seva defensa de la democràcia i de les institucions catalanes davant de les actuacions de l’Estat encaminades a castigar càrrecs electes i treballadors públics, que compleixen el mandat de les urnes, així com la de coartar la llibertat d’expressió i reunió de voluntaris i ciutadans, sota els principis de l’acció no violenta, la defensa dels drets humans i la preservació de la cohesió social.

Demanem el retorn a la normalitat democràtica. Rebutgem la judicialització de la política. Entenem que les querelles per rebel·lió, sedició i altres delictes contra el Govern i la Mesa del Parlament no són el camí per resoldre cap problema.

Exigim la llibertat de tots els empresonats per motius politics.

 

Santpedor, dimecres 8 de novembre de 2017

Inscripcions de la Berga Santpedor en marxa!

Ja fa unes setmanes que tenim les inscripcions de la Berga Santpedor en marxa, tant a través de la pàgina web www.bergasantpedor.cat com als establiment col·laboradors que pots consultar en aquest enllaç.

Avui, quan falten menys de dues setmanes us deixem un vídeo promocional per a l'edició d'enguany!

Us esperem a la Berga Santpedor 2017! Som-hi!!!!

Santpedor, dilluns 30 d'octubre de 2017

La Flama de Canigó torna a Santpedor

La nit del 22 al 23 de Juny, s'encen al cim del Canigó la flama dels focs de Sant Joan, i com ja és costum, els del 2x2 de Santpedor, la portarem fins a Santpedor, al llarg de 7 etapes, unes caminant, altres corrent, altres amb bicicleta de carretera i altres amb bici de muntanya! 

Com cada any, pels que treballeu però voleu seguir el camí de la Flama, farem servir un localitzador GPS. Podreu consultar a partir del dia 22 a mitja tarda la posició de la nostra Flama en aquest enllaç.

Us recordem també que podeu afegir-vos a qualsevol de les etapes, especialment, a la última, de Castellnou de Bages a Santpedor, on fins hi tot i poden participar els més petits de la colla! Animeu-vos, us esperem!

Santpedor, dimarts 20 de juny de 2017

20È ANIVERSARI DEL PR C-131

Doncs sí, ja fa 20 anys que vàrem senyalitzar el nostre PR C-131, Voltejant Santpedor, que de ben segur heu fet, sencer o per trams moltes vegades, i ho volem celebrar amb tots vosaltres. Ho farem caminant, corrent o en BTT per diferents direccions, però sense sortir del recorregut. HI ESTEU TOTS CONVIDATS!!! Més informació en aquest enllaç.

Podeu veure el fantastic vídeo que hem confeccionat per celebrar l'aniversari!

Santpedor, dimecres 31 de maig de 2017

Inscripcions disponibles als establiments col·laboradors

Des d'aquest cap de setmana ja están disponibles les inscripcions a la Berga Santpedor 2016 als establiments col·laboradors. Podeu fer un cop d'ull als establiments col·laboradors en aquest enllaç.

Inscripcions Fartlek Berga Santpedor

Santpedor, diumenge 23 d'octubre de 2016

Vídeo promocional de la Berga Santpedor 2016

Es va acostant la Berga Santpedor 2016 i hem d'anar fent bullir l'olla. Us hem preparat un petit vídeo que us faran venir ganes de fer la Berga Santpedor:

I si ho heu vist al vídeo, l'arribada tornarà a ser a la plaça de l'ajuntament de Santpedor!!!!

Santpedor, dimarts 18 d'octubre de 2016

Berga Santpedor: Inscripcions obertes

Des de fa ja uns dies que ja és possible inscriure's a la Berga Santpedor 2016 des de la web http://www.bergasantpedor.cat/. Una Berga Santpedor que conta amb energies renovades a l'organització i també amb alguna que altre novetat pel que fa a l'arribada a Santpedor.

Logo Berga Santpedor 2016

En breu, us presentarem les novetats!

Som-hi que ja queden pocs dies!!!

Santpedor, divendres 7 d'octubre de 2016

Gran Premi Internacional de llançament de mòbil

Des del Centre Excursionista Santpedor  s’engega una iniciativa lúdica –esportiva  amb pocs precedents mundials. El pròxim 5 de juny tindrà lloc a Santpedor  el llançament de mòbils, l’únic esport on es poden arreglar les desavinences amb la frustració generada per aquest instrument modern.

Aquest esdeveniment  de la Festa Major de Santpedor 2016 s’enfoca en la potencia del ecologisme i el reciclatge.  La idea és realitzar una activitat on la ecologia tingui un paper destacat, reciclant els mòbils que tenim oblidats en un calaix, i que degut al seu petit volum acaben casi sempre barrejats amb el rebuig de les nostres escombraries.

 Els mòbils son petits grans  contaminats, degut a la massiva utilització que en fem.  Una de les parts més contaminants del mòbil son les bateries, que estan fabricades per substancies com el ferro, coure, níquel, alumini i cobalt. La majoria de vegades  van a espetegar  als abocadors oberts, contaminant l’entorn del que tots gaudim i ens alimentem.

É s per això que us convoquem a participar en una de les categories;  jovent fins a 12 anys, homes, dones i estil lliure, una categoria on el jurat valorarà la indumentària i l’estil del llançament .  Premis per cada categoria i obsequi a tots els participants.

Santpedor, dilluns 16 de maig de 2016

Nova samarreta 2x2 SANTPEDOR CORRE

Ja tenim les noves samarretes de la colla de corredors 2x2 Santpedor Corre!!!

13179110_1730219330536203_8259941785915830343_n

Us agraden? Passeu per Fartlek Santpedor per comprar-la!

Santpedor, dissabte 7 de maig de 2016

La web del 2x2, més segura

Des de fa unes hores que la nova plataforma web del Centre Excursionista 2x2 Santpedor és més segura. Hem implamentat un certificat de seguretat per tal de xifrar les dades que ens faciliteu i evitar que les nostres dades siguin espiades per tercers no autoritzats.

Podeu veure que esteu navegant mitjançant una connexió xifrada quan us aparegui a la barra d'adreces del vostre navegador un candau de color verd i que mostri https:// enlloc de http:// com es mostra a continuació

SSL

Seguim treballant amb noves funcionalitat de la web!

Salut i muntanya!

Santpedor, dilluns 29 de febrer de 2016

Els reis ens han portat el domini bergasantpedor.cat!

Aquest any hem fet bondat i Ses Magestats Els Reis dOrient ho han vist, i és per aquest motiu que ens han dut una colla de novetats!!!

Us presentem la primera d'elles, i és que des d'aquest migdia, que disposem del domini bergasantpedor.cat per millorar l'accés a les dades, inscripcions, galeries de fotos,...

Aquesta només és la primera de les novetats que tenim. Les que ens queden pendent les presentarem en els propers dies, que estem últimant els detalls d'aquestes!

Seguirem fent bondat!

Salut i muntanya!

Santpedor, dissabte 9 de gener de 2016

Bones festes i feliç 2016

Des del Centre Excursionista 2x2 Santpedor us volem desitjar bones festes i un feliç 2016!

Bones Festes 2016

Santpedor, dimecres 23 de desembre de 2015

Presentació de la nova pàgina web

Si esteu llegint això és que heu arribat a la nova pàgina web del Centre Excursionista 2x2 Santpedor.

Després d'anys amb una pàgina web més aviat pobra i complicada d'entendre hem treballat aquest aspecte i hem renovat la pàgina. Amb la renovació hem volgut que us fos més fàcil, senzill i agradable navegar-hi.

Esperem que us agradi, que la trobeu maca i que us sigui útil!

Per qualsevol consulta, suggeriment o queixa, no dubteu en contactar amb nosaltres a info@2x2.cat

Santpedor, dijous 1 de gener de 2015
Top