Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació Estic d'acord

Rutes del 2x2

Alguna pregunta?

Per a qualsevol pregunta, consulta o incidència, contacta amb nosaltres mitjançant el correu electrònic info@2x2.cat.

Ruta del "8 de març"

Commemorant el dia 8 de març (dia de la dona), recorrerem els carrers amb nom de dona que trobem a Santpedor - Sant Fruitós - Manresa - Sant Joan - Callús. Els unirem amb una ruta circular urbana-natural de 45 kms. amb asfalt, pistes , corriols, escales ..... de tot una mica.

Tothom hi està convidat!

LA BICICLETA: INSTRUMENT ALLIBERADOR PER A LA DONA

El dia internacional de les dones o dia de la dona treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (ONU). És un dia aprofitat tradicionalment per reivindicar el feminisme. Aquest dia commemora de lluita de la dona per la seua participació juntament amb l’home al camp del treball i a la societat en general.

Reivindicació de millors condicions de treball i de vida, i de drets polítics i manifestacions en favor de la pau, són alguns dels temes que es troben en l’origen de la celebració del dia 8 de març com a Dia Internacional de la Dona.

Per a María Pognon, presidenta de la Lliga Francesa de Drets de la Dona, la bicicleta era un instrument igualitari i anivellador que ajuda a alliberar les dones. Per la nord-americana Susan Anthony líder pels drets civils considerava que “la bicicleta és l’objecte que més ha contribuït a l’emancipació de la dona que una altra cosa al món. Li dóna la sensació de llibertat i seguretat en si mateixa. Cada vegada que veig una dona manejant una bicicleta me n’alegro, perquè és la imatge de la llibertat”.

Hi ha dones ciclistes a Afganistan que entrenen en secret per por de morir, noies adolescents de Rwanda que fugen de la pobresa gràcies a aquest esport, voluntàries britàniques que ensenyen a anar amb bicicleta a altres dones, corredores espanyoles que lluiten per poder competir i rebre el mateix tracte que els homes ciclistes.......

El sentit de la diada respon a la lluita de les dones per tal d’obtenir millores laborals i socials.

Track del recorregut:

Top